COOKING RECIPE -> Šahrazádina variace / Schaharazade variations

24. července 2014 v 15:19 | Michiyo Yokomura |  RECEPTY
Aby bylo vidět, že jen nepeču a také stejně hojně vařím, přihodím vám sem svůj docela oblíbený recept, po kterém sáhnu pokaždé, když mám chuť na rýži nebo potřebuji rychle uvařit :)


Ingredience:

500 g kuřecího masa, 125 g rýže paraboilled, mražený hrášek, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce wolchesteru, Provensálské koření, olej, sůl, 1 lžíce Solamylu, 500 ml vody

Postup:

1) Maso pokrájíme na větší kostky a naložíme do koření a olejem.
2) Na rozpálené wok pánvi necháme maso zatáhnout, přidáme sojovou omáčku a wolchester.
3) Přihodíme hrách a 5 minut restujeme.
4) Zalijeme směs vodou a přivedeme k varu.
5) Vmícháme Solamyl a krátce povaříme.
6) Podáváme a rýží.

Množství surovin je pouze orientační a vzaté od oka, jelikož přesně takovým způsobem Šahrazádina vařím.

A proč se to vůbec jmenuje po Šahrazádě? Jelikož vyprávěla sultánovi tisíc a jeden příběh a tohle jídlo má přesně tolik podob a chutí. Stačí jen změnit druh masa, vzít jiné koření nebo jiný druh rýže a hned je jiné jídlo na světě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama