COOKING RECIPE -> Jablečné palačinky / Apple pancakes

24. července 2014 v 15:16 | Michiyo Yokomura |  RECEPTY
Palačinky se dají dělat na tisíc způsobů a přitom jsou vhodné na snídani, oběd a pro někoho klidně i k večeři. Sama je až tak moc nemusím, ale jinak jsou u nás dost oblíbené, takže zkouším stále nové a nové varianty. Receptů na jablečné je hodně, tenhle jsem si urvořila podle sebe a sešel se s úspěchem :)


Ingredience:

400 g polohrubé mouky, 10 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 800 g jablek, 5 vajec, 750 ml mléka

Postup:

1) Oloupeme a najemno nastrouháme jablka.
2) V mléce rozšleháme vajíčka.
3) Přidáme sůl, cukr a vanilkový cukr.
4) Vmícháme mouku a jablka.
5) Z hladkého těsta děláme silnější palačinky.

Jsem zvyklá míchat si těsto od oka, takže gramáž mouky je spíše přibližná a můžete si ji upravit podle toho, jak jste zvyklí.

Palačinky dělám obvykle na sucho s teflonovou pánví, u techto se mi však osvědčilo potírání olejem před každým novým kusem.


Pokud děláte palačinky jen pro dospělé, vynechte vanilkový cukr a přidejte dvě lžíce bílého vína.


Jablečné palačinky jsou skvělé za tepla třeba i samotné, jinak je stačí jemně potřít máslem a posypat skořicovým cukrem. Dobré jsou ale taky se švestkovými povidly, meruňkovou marmeládou nebo třeba tvarohem a vlašskými ořechy či bílým jogurtem s kousky jablek. Hodí se na ně v podstatě vše, co máte rádi.


A nakonec, pokud chcete mít palačinky "luxusnější" tudíž zdravější, použijte třtinový cukr a špaldovou mouku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama