COOKING RECIPE -> Francouzká cibulačka / French onion soup

24. července 2014 v 15:41 | Michiyo Yokomura |  RECEPTY
U nás doma poměrně značně frčí polévky. Je jedno, zda se jedná o vývary nebo krémové, rádi máme téměř vše. Tahle cibulačka u nás slavila poměrně slušný úspěch, přestože je to spíše sladší polévka.


Ingredience:

4 cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší brambora, 50 g másla, 1 litr hovězího vývaru, mořská sůl, pepř, toastový chléb, sýr Guyere nebo parmazán

Postup:

1) Cibuli nakrájíme na kolečka a pomalu smažíme na másle.
2) Po změknutí cibule pomalu přiléváme studený vývar a mícháme.
3) Přidáme oloupanou a nakrájenou bramboru s nakrájeným česnekem.
4) Osolíme a opepříme podle chuti a přivedeme k varu.
5) Vaříme 30 minut.
6) Po vypnutí rozmixujeme do hladka a podáváme s nastrouhaným sýrem a opečeným toastovým chlebem.

Pokud nebudou polévku jíst děti a máte raději výraznější chuť, přidejte 10-15 minu před vypnuím 3 ml červeného vína nebo kapku brandy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama