PRESERVATION -> Malinový džem / Raspberry jam

24. července 2014 v 15:50 | Michiyo Yokomura |  RECEPTY
Protože je u nás zavařování, konzervování a džemování v plném proudu, rozhodla jsem se sem přihodit pár receptů, které nám opravdu chutnají. Dnes mám za sebou sklizeň ze zahrádky, kde se nám rodí pěkně hojně maliny, takže jsem uvařila malinový džem bez umělých konzervantů :)


Ingredience

2 kg malin, 1 kg krupicového cukru, 4 lžíce citronové šťávy

Postup

1) Umyté maliny vložíme do hrnce a rozmačkáme.
2) Kdo nemá rád zrníčka, přepasíruje a dá vařit šťávu. Komu nevadí, dá vařit vše.
3)Necháme krátce povařit a přisypeme cukr.
4) Za občasného míchání necháme probublávat do zhoustnutí.
5) Jakmile je z malin spíše hmota, přidáme citronovou šťávu a ještě 5 až 10 minut povaříme.
6) Horký džem přeléváme do suchých a předehřátých sklenic.
7) Ihned zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru, aby se horkem zatáhly.
8) Po vychladnutí otočíme zpět a uskladníme.

Množství cukru si určete podle toho, jak hodně sladké máte rádi džemy. Kdo má rád sladší, přidá a kdo méně sladké, ubere. V tomhle poměru je to sladší, ale ne příliš.

Používám pro zavařování také třtinový cukr, který dávám v menším množství. Musíte pak ale více míchat, má tendence se přichytávat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama