BAKING RECIPE -> Hraběnčin koláč / Countess cake

24. července 2014 v 15:27 | Michiyo Yokomura |  RECEPTY
Tvarohový koláč zbožňuji už od dětství. Babička dělávala jeden naprosto skvělý. Byl úplně obyčejný, ale díky tomu vynikající. A jak jsem se na něj jednou rovzpomněla, musela jsem si udělat podobný. Tenhle má sice jiné těsto i podobu, ale principem je stejný. A proč se jmenuje zrovna Hraběnčin?
Asi každý zná Hraběnčiny řezy s jablky, já si vypůjčila recept na těsto, upravila si gramáž a suroviny a udělala z něj Hraběnčin koláč :)



Ingredience:

200 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g moučkového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 25 g krystalového cukru, 2 vejce, 125 g másla, 250 g tvarohu

Postup:

1) Máslo ušleháme s moučkovým cukrem.
2) Prášek do pečiva smícháme s moukou a vmícháme do vyšlehaného másla.
3) Zpracujeme hladké těsto a rozdělíme na dvě poloviny.
4) Jednu polovinu uschováme do lednice.
5) Druhou polovinu těsta vyválíme a přeneseme do připravené formy či na plech.
6) Vyšleháme bílky s krystalovým cukrem.
7) Vyšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem a vmícháme sníh.
8) Tvaroh vlijeme na těsto a na 20 minut dáme do ledničky.
9) Na povrch nastrouháme druhou polovinu těsta.
10) Upečeme v předehřáté troubě na 150°C.

Kdo má rád rozinky, doporučuji na vrch tvarohu trochou posypat a teprve poté zastrouhat těstem.

Tvaroh můžete použít dle libosti tučný, polotučný i odtučněný a příliš nezáleží ani na tom, zda jde o kostkový nebo vaničkový. Kostkový je tužší, takže tolik nevyjede při pečení, ale výsledek je stejný.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama