BAKING RECIPE -> Bábovička Mamá / Mud pie Momi

24. července 2014 v 15:33 | Michiyo Yokomura |  RECEPTY
Vznikly jako náhodný pokus, když jsem na Velikonoce pekla beránka a zbyla mi velká spousta třeného těsta. Nakonec se z toho však stal poměrně oblíbený zákusek ke kávě, kakau nebo čaji :)


Ingredience:

Těsto: 175 g polohrubé mouky, 100 g krupicového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 70 g másla, 2 vejce, 125 ml mléka, 1 lžička citronové kůry

Poleva: 100 g bílé čokolády, 200 ml smetany

Postup:

1) Vyšleháme tuhý sníh z bílků.
2) Cukr utřeme s rozpuštěným máslem a žloutky.
3) Přidáme citronovou kůru a mléko.
4) Vmícháme mouku s kypřícím práškem a sníh.
5) Těsto vymícháme do hladka, až bublá.
6) Připravíme si kokotky nebo formu na muffiny a vlijeme do 1/2 těsto.
7) Pečeme do zezlátnutí na 180°C.

Do formiček můžete vložit kousek ovoce nebo čtvereček čokolády, které se vám jako "překvapení" objeví uprostřed bábovičky.

1) Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
2) Vmícháme smetanu a velmi krátce povaříme, aby vznikl jemný krém.
3) Přelejeme vychladlé bábovičky.

Dozdobit si je může každý podle chuti. Na fotce jsou posypané nastrouhanou tmavou čokoládou a kousky banánů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama